» İSRAİL SAVAŞTA YENİ BİR AŞAMAYA GEÇTİ

İSRAİL SAVAŞTA YENİ BİR AŞAMAYA GEÇTİ

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, “Güçlerimizi, kaynaklarımızı ve enerjimizi kuzeye hareket ettiriyoruz. Savaşta yeni bir aşamanın başlangıcında olduğumuzu düşünüyorum” dedi. 

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan genelinde 24 saatte elektronik cihazlarda yaşanan ikinci patlamanın ardından ülkesinin “odağının Lübnan cephesine kaydığını, savaşta yeni bir aşamanın başladığını” söyledi.

Yoav Gallant, İsrail’in kuzeyindeki Hayfa kenti yakınlarında bir hava üssünü ziyaret etti. Ziyarette konuşan Gallant, “Ağırlık merkezi kuzeye kayıyor. Güçlerimizi, kaynaklarımızı ve enerjimizi kuzeye hareket ettiriyoruz. Savaşta yeni bir aşamanın başlangıcında olduğumuzu düşünüyorum. Uyum sağlamalıyız. Zaman içinde tutarlılık göstermeliyiz. Bu savaş büyük cesaret, azim ve ısrar gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

İsrail’in kuzeydeki saldırısının amacının tahliye edilen İsrail vatandaşlarının evlerine güven içinde dönmesi olduğunu savunan Gallant, Filistin’in Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirleri unutmadıklarını belirtti.

NETANYAHU: KUZEYDEKİ VATANDAŞLARI EVLERİNE DÖNDÜRECEĞİZ

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Lübnan’da bugün el telsizlerinin patlamasının ardından kısa bir video mesaj paylaşan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu da Lübnan sınırı bölgesinde Hizbullah’la karşılıklı saldırılar sebebiyle bölgeden tahliye edilen İsraillilere işaret ederek, “Bunu daha önce söyledim; kuzeydeki vatandaşları güvenlik içinde evlerine döndüreceğiz. Yapacağımız şey tam olarak bu” ifadelerini kullandı.

HALEVİ: HER AŞAMADA HİZBULLAH İÇİN BEDEL BÜYÜK OLMALI

The Associated Press (AP) haber ajansının aktardığına göre, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi de İsrail’in Hizbullah’a karşı ek eylem planları hazırladığını ve saldırmaya hazır olduğunu söyledi. İsrail’in Kuzey Komutanlığı’nda yeni operasyon planlarını onayladıktan sonra açıklamalarda bulunan Halevi, “Henüz aktive etmediğimiz çok kabiliyetimiz var” ifadelerini kullandı. Halevi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belirli bir aşamada her çalıştığımızda, güçlü bir şekilde ilerlemek için sıradaki iki aşama hazır oluyor… Her bir aşamada Hizbullah için bedelin büyük olması gerekiyor.”

Lübnan genelinde dün çağrı cihazları, bugün de telsizlerde patlamalar meydana geldi. Lübnanlı yetkililer, patlamalardan İsrail’i sorumlu tutarken Tel Aviv yönetimi ise sessizliğini koruyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

« Back home
Ajanslink@gmail.com