» HABLEMİTOĞLU CİNAYETİ: Abdurrahman Şimşek’in Bokzır röportajı, Cemaat’i akladığı için yayınlanmamış!

HABLEMİTOĞLU CİNAYETİ: Abdurrahman Şimşek’in Bokzır röportajı, Cemaat’i akladığı için yayınlanmamış!

Gazeteci Müyesser Yıldız, kendi adını taşıyan internet sitesinde Hecip Hablemitoğlu cinayetiyle ilgili çok önemli bir yazı kaleme aldı. Yazıda, Sabah gazetesinin ‘MİT’çi’ çalışanlarından Abdurrahman Şimşek’in, Hablemitoğlu davasının en önemli sanıklarından eski ÖKK Tim Komutan Yardımcısı Nuri Gökhan Bozkır’la yaptığa ancak yayınlanmayan röportaja da geniş olarak yer veriliyor.

Söz konusu röportaja göre, soruşturma Cumhuriyet Savcısı Zafer Ergün tarafından değil, bizzat ‘MİT’e çalıştkları belirtilen gazeteciler Zihni Çakır ve Abdurrahman Şimşek yürütülmüş! İki ismin davanın en önemli sanığıyla defalarca görüştüğü ve yönlendirme yaptıkları yayınlayamadıkları röportajda net olarak görülüyor.

Zihni Çakır ve Abdurrahman Şimşek’i, Hablemitoğlu cinayetini Mustafa Özcan üzerinden Hizmet Hareketi’ne yıkmak istedikleri görülüyor. Ancak Nuri Gökhan Bozkır, ne Mustafa Özcan’ı ne de Enver Altaylı’yı tanımadığını defalarca söylüyor. Abdurrahman Şimşek’in yayınlanmayan röportajından ilgili bölüm şöyle:

Sonrasında Şimşek ve Şimşek’in kameramanı ile Bozkır arasında ana başlıklarıyla şu diyaloglar yaşanıyor:

Şimşek: Siz bunların bir rapor hazırladığına ilişkin bir şeyler söylemiştiniz. Tam nedir bu?

Bozkır: Yok, ben Zihni Çakır’a böyle bir şey kesinlikle söylemedim.

Şimşek: Sizin şöyle bir şeyiniz var; kod isimle Hablemitoğlu ile temas kurdular… Kim kurdu?

Bozkır: Ben bu konuyla ilgili irtibat kurduklarını hiçbir zaman belirtmedim. Ama aralarında Alman vakıflarını konuştuklarını biliyorum.

Şimşek: Hayır şöyle; Zihni Çakır bunların Fikret Emek grubu tarafından Hoca’ya birtakım bilgiler…

Bozkır: Ben Çakır’a böyle bir şeyde bulunmadım. Kesinlikle söylemedim, kesinlikle.

Kameraman: İfadenizde Tan Dervişoğlu Hablemitoğlu’na bilgi belge veriyordu geçmiyor muydu?

Bozkır: Geçmiyordu.

(Zihni Çakır, Nuri Gökhan Bozkır adına yalan uydurmuş. tr724)

Röportajdan bir başka bölüm:

MUSTAFA ÖZCAN’IN İSMİNİ SİZDEN DUYUYORUM

Şimşek: Zihni Çakır’ın İstanbul TEM’de bu olayın azmettiricilerinin Mustafa Özcan ve Enver Altaylı tarafından bu ekibe ihale edildiği gibi bir izlenim var.

Bozkır: Sizden duydum. Kesinlikle benim böyle… Ben Mustafa Özcan’ı tanımam, bilmem; ilk defa bugün sizden duydum. Daha doğrusu haber programlarında duydum. Enver Altaylı’yı tanımam, ama bilirim.

Şimşek: Peki Emniyet’te Enver Altaylı ve Mustafa Özcan ismini sizden duyduğu, bunların azmettirdiği yönde… Neden böyle bir ifade vermiş olabilir?

Bozkır: Bilmiyorum, yani Zihni Bey ile olan bütün mesajlaşmalarımı bütün şeyleri size arz ettim, hatta PDF dosyası yaptım attım.

Şimşek: Konuyu yüz yüze söylediğinizi değerlendiriyor.

Bozkır: Kesinlikle yok.

ŞİMŞEK’TEN OPERASYONEL HABER!

Nuri Gökhan Bozkır’ın açıklamalarının tevile ihtiyacı yok; açık ve net bir şekilde Mustafa Özcan’ın ya da Enver Altaylı’yı tanımadığını söylüyor. Söz konusu ifadeyi savcılık ve emniyet sorgusunda da vermişti. Ancak Zihni Çakır ve Abdurrahman Şimşek’in tek amacı senaryolarına uygun bir iddianame yazmak. Bunun için yalan beyanda bulunmaya çekinmiyorlar.

Abdurrahman Şimşek, yukarıdaki röportaja rağmen yalanlarına ‘tanık’ olarak dinlendiği mahkemede de devam etmişti. Nuri Gökhan Bozkır, orada da Şimşek’i yalanlamış ve “Allah belanı versin, yalan söylüyor.” diyerek tepki göstermişti…



Tam o günlerde, 8 Şubat 2022’de Abdurrahman Şimşek’in yazdığı haberden bir bölüm aktaralım şimdi: ““Suikast talimatını FETÖ’nün iki numarası ve firari Türkiye imamı Mustafa Özcan verdi. Talimatı 6 kişilik suikast hücresine FETÖ’den tutuklu Enver Altaylı ulaştırdı. Hücrenin tepesindeki Nizamettin Avşar, Aydın Köstem aracılığıyla Özel Kuvvetler Komutanlığı ile irtibata geçti. Köstem’in görüştüğü kişi Nuri Gökhan Bozkır’dı. Bozkır cinayet sırasında bölgede olan Mehmet Narin, İrfan Birkan ve Birol Ercan ile irtibattaydı. Tetiği çeken kişi henüz belirlenemedi.”

Rejim ve aparatlarının tek derdi, yalan beyan ve ifadelerle Necip Hablemitoğlu cinayetini Hizmet Hareketi’nin üzerine yıkmak…

ŞİMŞEK: BAŞSAVCIYA İLETECEĞİM!

Bu arada, Müyesser Yıldız’ın yazısında Abdurrahmen Şimşek’in henüz dosyaya girmeyen isimleri bile Nuri Gökhan Bozkır’a sorduğu aktarılıyor. Şimşek, röportajın bir yerinde, kameramana, ‘Bu yayınlanmasın…’ dedikten sonra Bozkır’a şöyle diyor: “Sayın Başsavcıya mesela mesaj vermek veya Cumhuriyet Başsavcılığı’na vereceğim. Şu an konuşacaklarınızı, şu anki görüntüleri Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’a teslim edeceğim. Ne demek istersiniz?”

Söz konusu ifade Abdurrahmen Şimşek’in ‘gazeteci’ olarak orada olmadığının da ispatı niteliğinde…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

« Back home
Ajanslink@gmail.com