» Hakan Şükür’ün hikayesi Alman televizyonunda

Hakan Şükür’ün hikayesi Alman televizyonunda

Alman televizyon kanalı ARD, eski milli futbolcu Hakan Şükür hakkında kısa belgesel hazırladı. 15 Eylül’de izleyiciye sunulan belgeselde, Hakan Şükür’ün Türkiye’nin en önemli futbolculuğundan sürgün hayatına uzanan hikayesi anlatılıyor.

Dünyaca ünlü eski futbolcu Hakan Şükür’ün hikayesi dünyada yankı uyandırmaya devam ediyor. Son olarak Alman televizyonu ARD, Şükür hakkında kısa bir belgesel hazırladı. Türkiye’nin en başarılı futbolcusu kabul edilen Şükür’ün yaşadıkları, Türkiye’nin 2010’lu yıllardan bu yana hızla değişen siyasi konjonktürü içerisinde değerlendirilerek aktarılıyor.

10 dakikalık belgesel şu açıklama ile yayınlandı: “Hakan Şükür Türkiye’nin en önde gelen ve başarılı futbolcusu. 53 yaşındaki futbolcu, Türkiye liginin ve milli takımının gol rekortmeni. Ancak kendi ülkesinde yıllardır istenmeyen adam ilan edildi. Şükür, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2016’daki başarısız darbe girişiminden sorumlu olduğunu söylediği yasaklı Gülen hareketine çok yakın olmakla suçlandı. Şükür şimdi ABD’de yaşıyor ve anne babasını ve kardeşlerini ziyaret etmesine izin verilmemesinden muzdarip. Ancak sonunda her şeyin yoluna gireceğine dair umudunu koruyor.”

Almanca dilindeki kısa belgeseli bu linkten izleyebilirsiniz:

https://youtube.com/watch?v=oGfTdYISySU%3Ffeature%3Doembed

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

« Back home
Ajanslink@gmail.com