» Polat çiftinin tahliyesine AKP’li Şamil Tayyar’dan tepki: ‘Yargıya güven sarsıldı’

Polat çiftinin tahliyesine AKP’li Şamil Tayyar’dan tepki: ‘Yargıya güven sarsıldı’

AKP MKYK Üyesi ve 25.dönem milletvekili  Şamil Tayyar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Engin Polat’ın tahliye edilmesine açıklamalarda bulundu.

Tayyar, Dilan Polat’ın ardından eşi Engin Polat’ın da serbest bırakılmasının yargıya olan güveni bir kez daha sarstığını dile getirdi.

Tayyar, kara para aklama suçlamasıyla yargılanan Polat çiftine yönelik tahliye kararını sorgulayarak, “40 yıldan fazla hapis cezası gerektiren bir suçlamada, 9 ay sonra gelen tahliye kararı arasındaki paradoksu, karar vericilerin kamuoyuna mutlaka izah etmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Yargı sürecindeki şeffaflığa dikkat çeken Tayyar, şunları ekledi: “Her şey yalansa, Polat çiftinden çıkın özür dileyin. Değilse, karar sürecindeki mübaşirden savcı ve hakime kadar hepsinin, hatta yedi sülalesinin mal varlığını, para trafiğini araştırın. Yolsuzluk varsa burunlarından fitil fitil getirin.”

Şamil Tayyar paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

”Dilan Polat’tan sonra Engin Polat’ın tahliyesi, toplum vicdanını rahatsız etmiştir.

Zaten yargıya güven azdı, şimdi bir kez daha sarsıldı.

40 yıldan fazla hapis cezası gerektiren kara para aklama iddiası ile 9 ay sonra gelen tahliye kararı arasındaki paradoksu, karar vericilerin kamuoyuna mutlaka izah etmesi gerekir.

Her şey yalansa Polat çiftinden çıkın özür dileyin. 

Değilse karar sürecindeki mübaşirden savcı ve hakime kadar hepsinin, hatta yedi sülalesinin mal varlığını, para trafiğini araştırın, yolsuzluk varsa burunlarından fitil fitil getirin.

Getirin ki ibret olsun aleme.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

« Back home
Ajanslink@gmail.com