Gergerlioğlu, Akın Öztürk’ün dosyasını anlattı: Artık 15 Temmuz’la ilgili gerçekleri konuşmanın zamanı geldi

DEM Parti Kocaeli Milletvekili ve insan hakları savunucusu Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada 15 Temmuz’a ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Özellikle rejim medyasında darbenin 1 numarası olarak dillendirilen dönemin YAŞ Üyesi Orgeneral Akın Öztürk’ün dosyasını ayrıntılı olarak incelediğini anlatan Gergerlioğlu, “Dosyasını ayrıntılı olarak inceledim, araştırdım. Kamera kayıtları, HTS kayıtları var. Tanık ifadeleri var. Dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkanı’nın emriyle ‘darbecileri ikna etmek için’ Akıncılar’a geliyorr. 21 Temmuz tarihli Genelkurmay bildirisinde de bu gerçek itiraf ediliyor. Ancak daha sonra o bildiri siliniyor! Abidin Ünal’ı, Yaşar Güler’i darbecilerin elinden kurtaran adam! Bu kişi mi darbenin bir numarası arkadaşlar? Tüm HTS ve kamera kayıtları var. Siz böyle bir adamı nasıl ‘1 Numara’ ilan edebilirsiniz? 15 Temmuz üzerinde çok büyük şaibeler var. 15 Temmuz’un 8 yılında artık bu gerçekleri konuşmak gerekiyor.” dedi.

15 Temmuz’un ‘1 Numarası’ olmakla suçlanan dönemin YAŞ Üyesi Orgeneral Akın Öztürk’ün ‘darbeci’ olduğu iddiasının en önemli delili Mehmet Şanver’in kızının düğününe katılmamış olmasıydı. Rejime göre sadece 1 yıl önce emrinde 500’den fazla uçak ve binlerce asker varken darbe yapmayı düşünmeyen Öztürk, emeklilik işlemlerini başlattıktan 6 ay sonra ‘darbe’ yapmaya karar vermişti. Akın Öztürk’ün ‘darbe girişiminden’ 22.35’te haberi oluyor… Yani olaylar başladıktan iki saat sonra!

Tanıkların tamamının ifadesine göre Akın Öztürk, 15 Temmuz gecesi dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar tarafından Akıncı Üssü’ne çağırılıyor. Bir süre televizyondan gelişmelerini takip ediyorlar. Ardından Hulusi Akar, Akın Öztürk’e dönerek, “Ya Akın git şunlarla bir konuş ya! Şu işi bitirsinler.” diyor: “Ben de dışarı çıktım. 143. Filoda olduklarını öğrendim. Genelkurmay Başkanı’nın emirlerini hiç değiştirmeden aynen ilettim kendilerine. Yapılan işin yanlış olduğunu, bu zamanda böyle şeylerin kabul görmeyeceğini söyledim. Müspet veya menfi bir tepki almadım.”

Genelkurmay Karargah’ın da rehin alınan dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Yaşar Güler’i kurtaran kişi de Akın Öztürk, Abidin Ünal’a makam otomobilini tahsis eden kişi de…

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=true&embedId=twitter-widget-0&features=e30%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1816903815418831037&lang=en&origin=safari-reader%3A%2F%2Fwww.tr724.com%2Fgergerlioglu-akin-ozturkun-dosyasini-anlatti-15-temmuzla-ilgili-gercekleri-konusmanin-zamani-geldi%2F&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px

DEM Parti Milletvekili ve insan hakları savunucusu Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Akın Öztürk’ün dosyasını ayrıntılı olarak inceledi. Ardından da Genel Kurul’daki konuşmasında önemli bir konuşma yaptı. Şunları söyledi:

  • 15 Temmuz’un yıl dönümü geçeli iki hafta oldu. 15 Temmuz’la ilgili gerçekler konuşulmuyor. 8 yıl geçti ve bazı gerçekleri tartışmanın zamanı geldi. Ben ilkesel olarak darbelere karşı olan bir insanım. Mesele şudur; darbeci olmadığı halde darbeci ilan edilenlerle ilgili çok büyük sıkıntılar var. 
  • Askerler, polisler, doktolar, mühendisler, hemşiler, öğretmenler ‘darbeci’ ilan edildi bu ülkede. Yanlış… Hatta darbenin 1 numarası ilan edilen Akın Öztürk’le ilgili bile çok büyük şaibeler var. Dosyaları ayrıntılı olarak inceledim, araştırdım. Araştırdığınız zaman bu kişinin darbeyle falan alakası olmadığını anlıyorsunuz. 
  • Kamera kayıtları, HTS kayıtları var… 3-15 Temmuz arasında İzmir Gümüldere’de… Kampta… Tüm kayıtlar var. Fakat gizli tanık iddialarına göre Yurtta Sulh Konseyi’nin İstanbul’daki 7-8-9-10 Temmuz’daki toplantılarına katılmış! Halbu ki o tarihlerde İzmir’de… 
  • 15 Temmuz günü… Kore’den eşiyle birlikte dönmüş. İzmir’de kızının evine gidiyor. Tişört ve sivil kıyafetlerle. (Torunuyla oyun oynarken darbe yapıldığı haberini alıyor) Akşam oluyor. Televizyonlardan darbe girişimi olduğunu görüyor. Her tarafı arıyor ama ulaşamıyor. Saat 23.47’de kendisine Abdin ünal arıyor ve Akıncılar’a gitmesini, darbecileri ikna etmesini istiyor. Bunun üzerine kendisi de Akıncılar’a hareket ediyor. 
  • 21 Temmuz’da Genelkurmay’ın sitesinden yayınlanan bildiride de bu bilgi doğrulanıyor. Ancak bu bildiri şu anda Genelkurmay’ın sitesinde yok, silindi. Neden? ‘1 Numara’ ilan ettikleri adamı temize çıkarmak istemedikleri için sildiler. (Söz konusu bildiride, Akın Öztürk’ün Abidin Ünal ve Hulusi Akar’ın taliatıyla Akıncılar’a gittiği belirtiliyor)
  • Akın Öztürk diyor ki; “Ben Akıncılar’a gittim. Hulusi Akar oradaydı. Bana ‘Akın git şunlarla konuş, ikna et’ dedi. Defalarca ikna için gittim geldim. Sabah saatlerinde darbe bastırıldı. Yaşar Güler ve Abidin Ünal’ı ben kurtardım. Kendi aracımı ve korumamı Abidin Ünal’a tahsis ettim ve HKK’na gönderdim. Daha sonra ben de Yaşar Güler’le HKK’na gittim. 16 Temmuz akşamı Abidin Ünal’ı evine ben bıraktım.”
  • 16 Temmuz akşamı çağırıyorlar ‘Gel ifade ver’ diyorlar. Gidiyor ifade veriyor… Bu kişi mi darbenin bir numarası arkadaşlar? Tüm HTS ve kamera kayıtları var. Siz böyle bir adamı nasıl ‘1 Numara’ ilan edebilirsiniz? 15 Temmuz üzerinde çok büyük şaibeler var. İşte size bütün delilleriyle anlatıyorum. 8 yıl sonra 15 Temmuz’u yeniden masaya yatırmak lazım. Harbiyeli öğrenciler, komutanlar, doktorlar, öğretmenler ‘darbeci’ diye bu ülkede işlerinden oldu, zindanlara atıldı. Ama gerçek çok başka. 15 Temmuz’un 8 yılında artık bu gerçekleri konuşmak gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

« Back home
Ajanslink@gmail.com