ERDOĞAN’IN TALİMATIYLA BELEDİYELERİMİZE DARBE GİRİŞİMİ VAR

Belediyelerin 96 milyar TL’yi bulan SGK borçlarının tahsili konusunda talimat veren AKP’li Cumhurbaşkanı  Erdoğan’a tepkisini sürdüren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin toplam borcunun 30 milyar TL olduğunu, bunun 4.5 milyar TL’sinin SGK’ya olduğuna işaret etti. “Belediyelerimize Erdoğan’ın talimatıyla darbe girişimi var” diyen Özel, “Ödemeden kaçtıkları borçlar var. En borçlu belediyeleri bize devrettiler. Yıllardır borcu neden biriktirdiniz?” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Bursa İl Başkanlığı’nda konuştu.  Panorama TR Araştırma Şirketi’nin yaptığı anketin sonuçlarını açıklayan Özel, “Geçen aya göre partimiz oyunu yarım puan arttırdı, AKP yarım puan kaybetti. CHP yüzde 35,4 ile yine birinci parti AKP yüzde 31 küsur bir oyla ikinci parti. Yerel seçimlerdeki 1,8’lik farkı her ay istikrarlı bir şekilde arttırarak şu anda 4 puana çıkarmış durumdayız” ifadelerini kullandı.

‘BURSA’DA BIRAKTIĞINIZ BORÇ 30 MİLYAR, NE KONUŞUYORSUNUZ?’

Özel, belediyelerin SGK borçlarının tahsilatı hamlesine dair tartışma hakkında da, “Elimizi kolumuzu bağlamaya çalışan bir iktidar var. Başaramayacaklar” dedi. Özel ”’SGK’ya belediyelerin borcu çok tahsile vereceğiz’ diyorlar. SGK’ya belediyelerin borcu hep çoktu. Sadece Bursa Belediyesinden bize kalan borcu 30 milyar ne konuşuyorsunuz? Türkiye’nin en borçlu belediyeleri AK Parti’den CHP’ye geçen belediyeler. Elimizi kolumuzu bağlamaya çalışan bir iktidar var. Başaramayacaklar” diye konuştu.

CHP lideri, ”Belediyelerimize Erdoğan’ın talimatıyla darbe girişimi var. Parayı AK Partili harcamış bize ödetmek istiyorlar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

« Back home
Ajanslink@gmail.com