» Hesaplama sistemi değişmese en düşük emekli aylığı 31.800 TL olacaktı

Hesaplama sistemi değişmese en düşük emekli aylığı 31.800 TL olacaktı

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, “2008’de hesaplama sistemi değişmeseydi, TÜİK’in verilerini bile doğru kabul etsek bugün en düşük emekli aylığı 31.800 TL olacaktı” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarını yorumlayan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, “TÜİK’in verilerini bile doğru kabul etsek bugün en düşük emekli aylığı 31.800 TL olacaktı” dedi.

ZAMLI MAAŞLAR GELECEK HAFTA HESAPLARA YATIRILACAK

Temmuz enflasyonunun açıklanması ile kesinleşen memur ve emeklilerin zamlı maaşları gelecek hafta hesaplarına yatmaya başlayacak. Zamlı maaşı 10 bin TL’nin altında kalan emekliler için yeni düzenleme yapılması bekleniyor. AKP yönetiminin yaptığı hazırlık çalışmasında son kararı AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan verecek. En düşük emekli maaşıyla ilgili düzenlemenin gerçekleşmesi için bir yasa gerekiyor.

BÜYÜK İHTİMALLE 12.00 OLACAK

Halk TV’de Buket Güler’in Haber Masası programında emekli maaşlarıyla ilgili konuşan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, “Büyük ihtimalle bir düzenlemeye gidecekler. 12.000 – 12.500 TL aralığında bir rakam olacağını düşünüyorum. Ancak bu da yeni bir problem yaratacak” dedi.

YATIRILAN PRİMLER ÖNEMSİZLEŞTİRİLİYOR

Erdursun, sözlerine şöyle devam etti:

“Daha yüksek primle çalışmış, daha yüksek prim günü olan kişi de 12.500 TL alıyor, 6.500 TL hak etmiş kişiye de siz 12.500 TL vereceksiniz. Her geçen artışla beraber en düşük aylık alanların sayısını artıracaksınız. Öyleyse yatırılan primlerin ne önemi var?

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 31.800 TL OLACAKTI

Şu anda Türkiye’de iğneden ipliğe her şey gerçek değerini buldu. Emekli aylıkları hariç. İstediğiniz kadar oransal artış yapın hiçbir işe yaramaz. 2008’de hesaplama sistemi değişmeseydi, TÜİK’in verilerini bile doğru kabul etsek bugün en düşük emekli aylığı 31.800 TL olacaktı. İki problemimiz var: Hesaplama sistemi ve TÜİK.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

« Back home