» “TUSAŞ’a saldırı olurken MİT Başkanı AKP’ye ‘FETÖ’ brifingi veriyordu!”

“TUSAŞ’a saldırı olurken MİT Başkanı AKP’ye ‘FETÖ’ brifingi veriyordu!”

İYİ Partili Milletvekili Çömez, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) saldırısına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. MİT Başkanı İbrahim Kalın’ı hedef alan Çömez, “Bu kadar önemli kurumun güvenliği neden sağlanamadı? Teröristler, taksinin şoförünü taksinin bagajına koydu, kimsenin haberi yok! Teröristler burada cirit atarken MİT Başkanı Sayın Kalın, AKP Genel Merkezi’nde siyasetçilere brifing veriyordu. Bu kadar vahim bir olay yaşanırken haberin yok muydu? Devletin en üst kurumlarından bir tanesinin başındaki Sayın Kalın, bir siyasi partiye giderek ‘FETÖ’yle ilgili brifing veriyor.” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısına ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenledi. İhmallere ve saldırının yapılış şekline dikkati çeken Çömez, TUSAŞ’ta bir güvenlik açığı olduğunu ve teröristlerin ellerini kollarını sallayarak tesisin kapısına ulaştığını anlattı. Silahlı saldırının olduğu 15.30 sularında MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın AKP’lilere Hizmet Hareketi ile ilgili brifing verdiğini açıklayan Çömez, “Teröristler burada cirit atarken MİT Başkanı Sayın Kalın, AKP Genel Merkezi’nde siyasetçilere brifing veriyordu. Bu kadar vahim bir olay yaşanırken haberin yok muydu? Devletin en üst kurumlarından bir tanesinin başındaki Sayın Kalın, bir siyasi partiye giderek ‘FETÖ’yle ilgili brifing veriyor.” ifadelerini kullandı.

Turhan Çömez, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya da tepkiliydi. Saldırı olduğu saatlerde Ali Yerlikaya, İstanbul’taki bir savunma fuarını gezmiş, Erdoğan Ailesi’nin damadı Selçuk Bayraktar’ın Baykar standında poz vermişti. Turhan Çömez, şunları söyledi:

Söz konusu teröristler Ankara’ya ne zaman ve nasıl geldiler? Sırtlarındaki mühimmat çantalarıyla ve uzun namlulu silahlarla Ankara’da nasıl boy gösterdiler? Eski İçişleri Bakanı (Süleyman Soylu) ayakkabı numaralarından bahsediyordu. Soruyorum kendisine, bu teröristlerin ayakkabı numaraları kaçtı?
Teröristler burada cirit atarken MİT Başkanı Sayın Kalın, AKP Genel Merkezi’nde siyasetçilere brifing veriyordu. Bu kadar vahim bir olay yaşanırken haberin yok muydu? Devletin en üst kurumlarından bir tanesinin başındaki Sayın Kalın, bir siyasi partiye giderek ‘FETÖ’yle ilgili brifing veriyor.
Diplomatik pasaportlarımız verildi, teker teker ayrıca kimlikler çıkartıldı, taramalar yapıldı ve birkaç kademe güvenlik önleminden sonra buralara girebildik. Bu kadar önemli kurumun güvenliği neden sağlanamadı?
Teröristler, taksinin şoförünü taksinin bagajına koydu, kimsenin haberi yok. Teröristler, jandarma noktasına geldiğinde hiçbir kimlik kontrolü yapılmamış. Uzun namlulu silahlar taksinin içindeyken jandarma noktasından nasıl geçtiler? Biraz ileride merkezi giriş var ve orada bir plaka tanıma sistemi var. Bu aracın kaçırıldığı belli, nasıl oldu da plaka tanıma sisteminden geçti?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

« Back home