» CENAZE ÇARŞAMBA GÜNÜ PENSİLVANYA’DA

CENAZE ÇARŞAMBA GÜNÜ PENSİLVANYA’DA

86 yaşındaki Gülen’in, kaldırıldığı hastanede öldüğü açıklandı.

Haberi, Gülen’in yayın organı konumundaki Herkül duyurdu. Herkül sitesinin X hesabından yapılan paylaşımda, Gülen’in 20 Ekim’de (dün) öldüğü belirtildi.

Haberi, Gülen’e yakınlığıyla bilinen çok sayıda hesap ve yazar da paylaştı.

Son olarak, ‘Fetullah Gülen’in son hali’ şeklinde paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu. Anadolu Ajansı da geçen hafta Fetullah Gülen’i, ABD’nin Pensilvanya eyaletinde 1999’dan beri ikamet ettiği çiftliğinden alınarak nisanda götürüldüğü yeni evinden çıkarken görüntülemişti.

Gülen’in Pensilvanya’da St. Luke’s Hastanesi’nin Monroe Kampüsü’nde öldüğü ortaya çıktı. Gülen, ölümünden önce hastanede 251 numaralı odada kalmış. 

Fidan: “Karanlık örgütün elebaşı ölmüştür”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha ile yaptığı ortak açıklama sırasında Gülen’in ölümüyle ilgili şunları söyledi:

“FETÖ örgütü elebaşının ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor. Bu karanlık örgütün elebaşı ölmüştür. Terörle mücadelede milletimizin kararlılığı devam edecektir. Bu ölüm haberi bizi hiçbir zaman rehavete, gevşemeye itmeyecek. Bu örgüt, milletimizin tarihinde türüne ender rastlanan bir tehdit odağı olmuştur. Binlerce gencimizi kutsal değerler adına kandırarak saflarına katmış, bu gençlerimizi kendi vatanlarına, milletine ihanet eden bir makineye dönüştürmüştür.

Bu insanlar şimdi yurt dışında istihbarat servislerinin ellerinde büyük bir zillet içerisinde kendi ülkelerine, milletlerine ve değerlerine karşı bir silah olarak kullanılıyor. Bu ölümün vesilesiyle artık onların üzerindeki büyünün kalkmış olması lazım. Kendilerini gittikleri ihanet dolu bu yoldan vazgeçmeye davet ediyorum. Bu yol iyi bir yol değil. Bu yolun sonu iyi bir son değil.

Milletimiz, devletimiz her türlü terör örgütüyle olduğu gibi bu örgütle de mücadele etmeye devam edecek. Artık yol yakınken dönmeyi bilsinler.”

MSB: “Mankurtlaştırdığı beyinlerle devletimize büyük zarar veren FETÖ elebaşı ölmüştür”

Milli Savunma Bakanlığı, Gülen’in ölümüyle ilgili şu açıklamayı paylaştı:

“Mankurtlaştırdığı beyinlerle asil Türk milletinin istiklal ve istikbaline kast eden, devletimize ve kahraman ordumuza büyük zarar veren FETÖ elebaşı ölmüştür.

Bu hainin ‘vatansız’ olarak ölmesi ve sonsuza kadar böyle anılacak olması, bu yapıdan zarar gören vatandaşlarımızın acılarını dindiremese de vatanına ihanet edenlerin kaçınılmaz sonunu göstermesi bakımından ibretliktir.

Hâlâ bu yapının esiri olarak vatanına, milletine ihanet etmekte ısrar edenler bundan ders almalı ve bir an önce yüce Türk adaletine teslim olmalıdır.

Her türlü değeri istismar ederek insanımıza ve ülkemize ihanet eden başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelemiz, kökleri kazınana kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu vesileyle başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor; gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine, saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.”

Yerlikaya: “’Su uyur FETÖVARİ yapılar uyumaz’ sözü ana ilkemiz”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gülen’in ölümüyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“15 Temmuz 2016’dan bugüne kadar İçişleri Bakanlığımızca FETÖ’ye yönelik, 178 bin 406 operasyon gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Su uyur FETÖVARİ yapılar uyumaz’ sözü, başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelemizdeki ana ilkemizdir. Biz durmayacağız, duraksamayacağız. Eli kanlı FETÖ’yle mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum.”

Tunç: “FETÖ elebaşının ölümü, kararlılığımızı akamete uğratmayacak”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da şu açıklamayı yaptı:

“FETÖ elebaşının ölümü, terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığımızı hiçbir şekilde akamete uğratmayacak aksine mücadelemiz aynı kararlılık ve azimle devam edecektir. Ülkemiz aleyhine esaslı bir milli güvenlik sorunu olarak devam eden bu örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir. FETÖ üyeleri hakkında yürütülmekte olan adli işlemler söz konusu ölüm olayından etkilenmeden örgütün yönetici ve üyelerine karşı yürütülen yargılamalar ve uluslararası adli mekanizmalar aynı kararlılıkla takip edilecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, başta yargı olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarıyla, milli iradeye karşı savaş açan bu ihanet şebekesinin kalıntılarını temizlemekten asla vazgeçmeyecek, milletimizin huzuru ve güvenliği için gereken her adım atılmaya devam edilecek, hain örgütün her bir üyesi Türk adaleti önünde mutlaka hesap verecektir.”

“15 Temmuz, Gülen’in onayıyla yapıldı” diyen yeğeni: “Cenazesini sakladın Cevdet efendi”

Haziran’da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, 15 Temmuz darbe girişiminin Fetullah Gülen’in bilgisi ve onayıyla yapıldığını duyuran, Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen, X hesabından “Ruhunun ufkuna yürüdü. Allah rahmet eylesin” mesajı paylaştı.

Ebuseleme Gülen, daha sonra paylaştığı ikinci tweetinde Gülen’in sağ kolu olarak bilinen Cevdet Türkyolu’na seslenerek şöyle yazdı:

“2 gündür hastaneye kaldırıldığını bile akrabalarına söylemedin Cevdet efendi. Ancak öldükten sonra haber verdin. Kardeşleri akrabaları dururken Ekrem gibi şerefsizleri yanına soktun. Hayatında onu bize göstermediğin gibi cenazesini bile sakladın. Sen ve damadın Muhammet o evladısınız başka bir şey değil.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

« Back home