» AKP memleketin dört bir yanına yeni cezaevleri yapıyor: Tunceli, Zonguldak, Giresun, Kütahya ve Siirt cezaevleri için ihaleler yapıldı

AKP memleketin dört bir yanına yeni cezaevleri yapıyor: Tunceli, Zonguldak, Giresun, Kütahya ve Siirt cezaevleri için ihaleler yapıldı

Küçük eleştirilerde bulunanların bile tutuklandığı Erdoğan rejiminde yeni cezaevi yapımları sürüyor. Tunceli, Zonguldak, Giresun, Kütahya ve Siirt cezaevlerinin tamamlanması için ihaleler yapıldı.

 295 bin 268 kişi kapasiteli toplam 404 cezaevinin bulunduğu Türkiye’de AKP yeni cezaevi yatırımlarına devam ediyor. Son olarak Tunceli, Zonguldak, Giresun, Kütahya ve Siirt’tekilerin tamamlanması için ihaleler yapıldı.

1 MİLYAR 71 MİLYON LİRAYA BARTIN’A CEZAEVİ YAPILACAK

Sözcü gazetesindeki habere göre 200 bin nüfuslu Bartın’a da cezaevi yapılacak. Adalet Bakanlığı 1 Ekim 2024’de Bartın’a Cezaevi yapımı için ilana çıktı. İhaleye 15 firma teklif verdi. En düşük teklif 1 milyar 71 milyon TL oldu. Teklifler değerlendirme aşamasında bulunuyor. Bartın’a yapılacak cezaevine, Batı Karadeniz illerinden mahpuslar getirilecek. Bartın’a yapılacak cezaevinin 700 günde bitirilmesi öngörülüyor.

5 CEZAEVİ İHALESİ DAHA YAPILDI

Yapımı yarım kalan ve tamamlanamayan cezaevleri için bu yıl ikmal ihaleleri de yapıldı. Tunceli Cezaevi için 909 milyon TL, Zonguldak Ereğli Cezaevi için de 837 milyon liralık sözleşme imzalandı. Giresun Şebinkarahisar Cezaevi için 72.3 milyon TL’lik ikmal sözleşmesi yapıldı.

17 MİLYONA İHALEYE ÇIKILAN CEZAVİ İÇİN 125 MİLYON LİRA DAHA ÖDENECEK

Kütahya Domaniç Açık Cezaevi için 17 milyon 528 bin 750 TL’lik sözleşme imzalanmıştı. Cezaevi üç yılda tamamlanamadı ikmal ihalesine çıkıldı. Cezaevinin tamamlanması için 124 milyon 976 bin TL daha ödenecek. Maliyet 142.5 milyon TL’ye çıkacak. 29 Temmuz 2024’te ihalesi yapılan Siirt Cezaevi için ise en düşük teklif 819 milyon 571 bin TL oldu. AKP döneminde birçok ilde yeni cezaevleri yapılmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

« Back home