» Cezaevindeki çocuklar soruldu: Adalet Bakanlığı ‘veri bulunmamakta’ cevabını verdi

Cezaevindeki çocuklar soruldu: Adalet Bakanlığı ‘veri bulunmamakta’ cevabını verdi

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, cezaevlerinde anneleriyle birlikte yaşamak zorunda kalan 0-6 yaş arası kaç çocuk bulunduğunu sordu, Adalet Bakanlığı ise verileri gizleyip ‘veri bulunmamakta’ cevabını verdi.

Cezaevindeki çocuklar soruldu: Adalet Bakanlığı ‘veri bulunmamakta’ cevabını verdi
BOLD – CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, cezaevlerinde anneleriyle kalan 0-6 yaş arası çocukların durumu hakkında bilgi talep etti. 8 ay sonra gelen cevapta Adalet Bakanlığı “Veri bulunmamakta” denildi. İlgezdi, “O zaman o koltuklarda ne işiniz var?” diye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a tepki gösterdi.

SAYI 2021 YILINDA 345 OLARAK AÇIKLANMIŞTI

Bakanlığın cevabını ‘skandal’ olarak nitelendiren Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, “2021 yılında bakanlık 345 çocuğun anneleriyle birlikte kaldığını açıklamıştı. Şimdi ise ‘Böyle bir veri yok’ diyorlar. Bu skandal bir cevap. Bakanlık, cezaevinde anneleriyle kalan çocukların verilerini tutmadıklarını iddia ediyor. Eğer gerçekten veri tutulmuyorsa, 0-6 yaş arası çocukların gelişimleri ve ihtiyaçları nasıl karşılanıyor? Bu durum, bebek ve çocuklarımızın ihtiyaçlarını yok sayan bir yaklaşımı ortaya koyuyor. Çok yazık” dedi.

CEZAEVLERİNDE 552 ÇOCUK BULUNUYOR

CHP’li İlgezdi, cezaevlerinden şeffaf bilgi alınamadığını belirterek, “Kovid döneminde kaç mahpusun kovid olduğu, uygun şartlarda tutulup tutulmadığı, kaç ölümün yaşandığı gibi hayati sorular yanıtsız kalmıştı. Şimdi de hapiste anneleriyle kalan çocuk sayısı ısrarla gizleniyor. Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği’nin (CİSST) tespitlerine göre şu anda cezaevlerinde 0-6 yaş arası 552 çocuk bulunuyor. Ancak bakanlık bu sayıyı bilmediğini iddia ediyor. Eğer gerçekten bilmiyorlarsa o koltuklarda ne işiniz var? Sayın Bakan ve tüm yöneticilerin istifa etmesi gerekiyor. Bakanlığın veri gizlemesinin arkasında, sayıların artışı var. Aldığımız bilgilere göre, sayı CİSST tespitlerinden çok daha fazla. Sayı o kadar artmış ki, Bakanlık sayıyı gizlemek için veri paylaşmıyor!” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

« Back home
Ajanslink@gmail.com