» Bu yazı Pravda’da çıktı: Öbür dünya ölümle başlar

Bu yazı Pravda’da çıktı: Öbür dünya ölümle başlar

Öbür dünya var mı?

Öbür dünyanın var olduğu gerçeği, hayatta kalan veya klinik ölüm olan insanların hikayeleriyle kanıtlanmaktadır. Hepsi kendilerini muhtemelen cennet, cehennem veya araf olarak tanımlanabilecek yerlerde buldular.

On beş dakikada beş yıl

Avustralya’da ikamet eden Linda Kramer, 6 Mayıs 2001’de tuvalete gitti ve orada bilincini kaybetti. Daha sonra 15 dakika boyunca klinik ölüm durumunda olduğu ortaya çıktı.

Kadın kendini çiçeklerle dolu bir tarlada buldu, uzaktan pitoresk bir dağ silsilesi ve hatta daha – dev gökdelenler görünüyordu. Aynı zamanda Linda, herhangi bir form alabildiğini ve bu yerde tanıştığı diğer yaratıklara dönüşebildiğini keşfetti.

Ayrıca anında istediği her yerde olabilirdi. Cennette (burayı karakterize ettiği gibi), Linda yaklaşık beş yıl hissetti, ancak gerçekte diriltilene kadar sadece çeyrek saat geçti.

Bir beyin cerrahının maceraları

Amerikalı beyin cerrahı Eben Alexander, akut bakteriyel bir enfeksiyon nedeniyle 2008 yılında doktorlar tarafından yapay komaya girdi. Bir hafta bu durumda kaldı.

Alexander uyandığında onu ziyaret eden vizyonları hatırladı. Ona göre, ilk başta kendini daha sonra beyaz ışıkla delinmiş olan karanlıkta buldu. Birbirine güzel müzikler eşlik etti. Ve böylece onu Kapı Vadisi’ne götüren bir kadın yanına geldi.

Araştırmacının hatırladığı gibi, kadın tek kelime etmedi, parlayan gözlerle ona baktı ve yüzünde sıcak bir gülümseme oynadı. Onu sınırsız bir aşk duygusuyla doldurdu. İskender ayrıca bu yerde bir tanrıya benzer bir tür varlıkla tanıştı.

“Hayatımızda bir anlam var ve bunun sinirbilim açısından kanıtı, bilincimizin bedenin ölümünü yaşadığı ve sevginin birleştirici gücünün bizi birleştiren en önemli şey olduğudur,” diye bitirdi ve “ölüm sonrası” deneyimini anlattı.

“Duşa geri gönder”

2012 yılında, Phil Royce adında bir Dallas (ABD, Teksas) sakini, akşam yemeği için süpermarketten paketlenmiş bir salata yedi ve görünüşe göre bayat olduğu ortaya çıktı. Kısa süre sonra kendini iyi hissetmedi, karın ağrısı ve kusma yaşamaya başladı. Buna rağmen, Phil tıbbi yardım almadı ve yattı.

Sabah adam duşa gitti ve tekrar kustu. Phil dengesini kaybetti ve kafasını vurarak duşun zeminine düştü. Aynı zamanda düşen gövde drenajı tıkadı ve kabin su ile doldurulmaya başladı.

Roys bilincini kaybetmedi, direnmeye çalıştı ama gücü kalmadı ve su yüzünü kapladı.

Phil, “Hatırladığım bir sonraki şey, sıradan bir yatak odası büyüklüğünde bir odaya benzeyen bir yerde olduğum” diye hatırlıyor. “Banyomun zemini vardı, ama etrafımda diğer odalarda başka insanlar vardı.”

Adama göre, bir adam dört ayak üzerinde yanında durdu ve inledi. Çok hasta gibi görünüyordu. Yakınlarda inleyen bir kadın vardı ve Phil bir şekilde iki küçük çocuğu için endişelendiğini biliyordu.

Aniden, oldukça erkek olan iki insansı yaratık Phil’in önünde belirdi. Ona eğildiler, ona baktılar.

“Sağımdaki, solumdakine şöyle dedi: “Burada ne işi var? Buraya ait değil. Onu duşa geri gönder,” diye hatırlıyor Royce.

Bundan sonra, bir ışık tünelinden bir yere hareket ettiğini hissetti ve etrafı çok renkli ışıklarla çevriliydi. Sonra Phil duşta kendine geldi ve kendini kendi vücuduna yukarıdan bakarken buldu. Su neredeyse başını kapladı. Birkaç dakika sonra adam vücuduna döndü. Biraz güç kazanmayı başardı ve ayağa kalkabildi.

Amerikalı, bu olayın onu sonsuza dek değiştirdiğini iddia ediyor.

“Artık ölüm için endişelenmiyorum. Biliyorum ki yaşamaya devam ediyoruz, ruhumuz sonsuza kadar yaşıyor ve farklı yerlere ulaşıyoruz” diyor. Ancak artık kariyer basamaklarını tırmanmanın, para kazanmanın ve çeşitli maddi faydaların anlamını görmüyor.

Ölüm hayatın devamı mıdır?

Eben Alexander, deneyimini anlayarak, fiziksel ölümden sonra, bir kişinin bilinç veya kişilik akışının bir kısmının var olmaya devam ettiği sonucuna varır.

Varoluş ya “ince” dünyada devam eder ya da başka bir bedende yeniden doğuş vardır. Aynı zamanda, fiziksel kabuktaki önceki yaşamların hafızası silinir, ancak bazen tamamen değil ve bazı koşullar altında ortaya çıkabilir.

Ölüme yakın vizyonlara gelince, çoğu bilim adamı onları ölüm sürecinde beyin aktivitesindeki bir artışın, yani sıradan halüsinasyonların sonucu olarak görme eğilimindedir. Bununla birlikte, mistik araştırmacılar, öbür dünyanın başlangıcıyla ilişkili olduklarına inanırlar: ruhlar bir miktar seçime uğrar ve sonra gitmeleri gereken yere giderler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

« Back home
Ajanslink@gmail.com